2012. április 13., péntek

modern nomad's guide

úgy kezdődött, hogy közel évtizednyi csavargás, munka, utazgatás és kocsmázás után egyre többen kezdtetek el érdeklődni, hogyan csinálom, hogy mindig ekkora a rocknroll körülöttem, ha menésről van szó. Elismerem, a blog és a könyv megíráshoz én kellettem, de a változatos és jobbára ismeretlen környezet, valamint az ott fellelhető csodálatosan kész emberek minden percben magukban hordozták a spontán kialakuló elmebeteg történetek lehetőségét.

Úgy két éve volt egy üres hónapom, és legjobb tudásom szerint összeszedtem és megírtam azokat a témaköröket, amik jellemzően felbukkantak az utazással kapcsolatban. Alacsony intenzitású (nem hivatalosan lusta) önmenedzsment és egy-két vállalhatatlan feltételeket támasztó kiadó elutasítása után a Jaffa legénysége egyből meglátta a benne fantáziát, és gyorsan és profin kiadtuk. A fantázia szerintem is benne van, amikor eszembe jutott ez a banálisan egyszerű felépítés, el nem tudtam képzelni, miért nem írta meg korábban senki ebben a formában.

Aki valamiért ideszokott, annak lesznek benne ismerős történetek, elmélkedések meg fényképek.


időpont
Vasárnap, 04.22.
14:00-15:00 Belényi Dániel: Útikönyv modern nomádoknak - könyvbemutató

helyszín
XIX. Nemzetközi Könyvfesztivál, a Millenáris B épületének földszintjén, a 31-es stand


És mindenkinek ezer hála, akik az utóbbi években biztattak, támogattak, jó tanácsokkal láttak el, munkát adtak, meghívtak sörre és még sorolhatnám.



7 megjegyzés:

ciprian írta...

fasza!

G írta...

Egy nap alatt elolvastam! Imádtam:)

Névtelen írta...

Gratula a könyvhöz! Amint fizetést kapok, beszerzem.

7mérföldes írta...

baromira csiptem a könyved, bejött a tegezös, nem mümajerkedös stilus is, es valoban ritka attekinthetö a felepitese. azon keves köynvek egyike, amit elolvasas utan egyböl ujraolvasni kezdtem.

nem mondom, h pusztan a könyv hatasara (de veletlenek ugye nincsenek) leszerveztem egy 5 hetes szabit a melohelyen, es december közepen kihuzok egy honapra delkelet azsiaba. hatizsakkal. egyedül.
hosteles, buszozos, helyiekkel bratyizos turat kepzelek el magamnak, es mar alig varom.

hala a köynvednek vegre tudom, h nem turistanak teremtett a joisten, hanem utazonak.

pedig meg el se indultam :)

Daniel írta...

Buxa, szépet írtál, ha rajtad kívül senki másnál nem üt ekkorát, már akkor is megérte megírni:)

Valahol írtam, hogy a könyv nem teljes, meg nem tartalmaz abszolút igazságokat, úgyhogy lehet kiegészíteni, vitatkozni vele. Úgyhogy várom az extra tapasztalatokat. Idővel csak összejön egy olyan update kiadás, ami még több ember sztorijait és véleményét összegzi.

robág csávok írta...

köszönöm Dani a könyvet, nagyon fain és főleg nagyon hasznos.
már el is kezdtem tervezni az Istanbul-Teherán buszutat :)

robág csávok írta...

köszönöm Dani a könyvet, nagyon fain és főleg nagyon hasznos.
már el is kezdtem tervezni az Istanbul-Teherán buszutat :)