2009. december 20., vasárnap

achtung! achtung!

Admin először beszól


Drága véreim, barátok, olvasók, szörfösök meg mindenki!


Úgy másfél éve pörög ez a blogom, ez alatt örömmel tapasztaltam, hogy azért nem teljesen érdektelen számotokra. Mindenféle extra nyomulás (rádióinterjú nem ér, mert az meló) nélkül kilencezren voltatok eddig kíváncsiak az írásaimra, fotóimra, minden második olvasó vissza-vissza kattintgat időnként. Az eddigi pozitív tapasztalatok alapján úgy döntöttem, becsatornázom magam a mainstream médiába is.

Ennek örömére, meg hogy foglalt legyen a danielfromhungary név, blogot indítottam az indexes blog.hu-n is (http://danielfromhungary.blog.hu). Ide elsősorban az utazós sztorikat teszem fel szépen sorban, némi kis húzással, szerkesztéssel, pontosítással. Tehát nem ugyanennek a blognak lesz a mása, hanem kicsit kivonom mögüle a személyemet, cikkeimet, a ritkán előforduló elemzéseket meg hasonlókat. Nagyjából heti frissítéssel egy évre elegendő anyagom van, ezalatt szép lassan szinkronba hozom a két blogot, két szövegváltozattal. Utána majd meglátjuk mi lesz.

Azért döntöttem a nagyobb nyilvánosság mellett, mert rengeteg pénzt, időt, energiát öltem már ebbe a tevékenységbe, éppen eleget ahhoz, hogy komolyan lehessen venni. Az eddigi visszajelzések pedig egyértelműen arra utaltak, hogy érdemes folytatni, és érdemes még több emberhez eljuttatni. A másik blogra érkezett kommentek is ezt bizonyítják. A másik célom pedig az (volt), hogy még több embernek elmondhassam: van élet Európán kívül, hogy nem Európa, és főleg nem Magyarország a világ közepe, és hogy a világtól nem kell félni, mert bejárható, megismerhető, sőt, szerethető. Még a legszarabb helyeken is.

Ja, és hogy ez mennyiben érint titeket? Semennyiben. Ez a blog továbbra is úgy fog működni, ahogy eddig. Személyes lesz, világ lesz, történet lesz, benne mindenféle olyan írással is, ami csak szegről-végről kapcsolódik a saját utazásaimhoz. Csak a helyzetet akartam tisztázni, ha netán beleszaladtok a blog.hu-s verzióba, tudjátok: az is én vagyok, illetve a kevésbé személyes én.

Üdvözlet mindenkinek,

Daniel(fromHungary)

3 megjegyzés:

moszi írta...

Akkor teszem is a másikat is RSS-be..

Köszi!

zorwick írta...

szintén :)

Benő írta...

Szia, Daniel... én ezt nem is tudtam, amit a másik postban írtál, hogy a jászok Iránból származnak. Olvastam egy könyvben, hogy az iráni népmesék is úgy kezdődnek, mint a magyarok, vagyis 'volt egyszer, hol nem volt' ', ez talán választ ad arra, hogy miért, nem?